Hoe vaak hebt u een verhuizing van uw organisatie meegemaakt? De meeste mensen maken dit niet elk jaar mee. Gelukkig maar, want in verhuizen gaat veel energie zitten. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat uw organisatie de verhuizing goed aanpakt. Naast een geschikt pand wilt u beschikken over de juiste facilitaire voorzieningen, een passend werkplekconcept en goede ICT-voorzieningen. Daar hoort een goede en complete informatievoorziening bij.

Verhuizen is niet niks
De herhuisvesting van een organisatie is vaak complex. De te maken keuzes hebben jarenlang gevolgen en het is een activiteit die voor de meeste mensen geen dagelijkse business is. Daarnaast heeft de huisvesting invloed op het plezier dat mensen in hun werk ervaren. En daarmee op het succes en de productiviteit van de organisatie.

Aandacht
De praktijk laat vaak zien dat er veel geld en aandacht gaat naar de juiste bureaustoel, een mooi restaurant en goed werkende computers en WiFi. Onmisbare zaken natuurlijk. Maar daarnaast is communicatie een factor die het succes van de herhuisvesting mede bepaalt. Door mensen goed te informeren en te betrekken in het verhuisproces kunt u weerstanden vermijden en mogelijke onrust voorkomen. Mensen weten graag waar ze aan toe zijn. Niet alleen als het gaat om de locatie van het gebouw, maar ook als het gaat om andere zaken. Een nieuw werkplekconcept, andere gezichten in het restaurant en misschien zelfs een complete ICT-transformatie.

Daarom verhuiscommunicatie 
Omdat verhuizen geen business as usual is, ziet u of uw communicatie-afdeling mogelijk belangrijke zaken over het hoofd. De site Verhuiscommunicatie gaat daarom in op relevante aspecten van bedrijfsverhuizingen. U vindt tips, ideeën en achtergrondinformatie die u helpen de communicatie rondom de herhuisvesting van uw organisatie goed te laten verlopen.